Hoe werkt het

Het is best ingewikkeld als je een medische keuring op verzoek van het CBR moet ondergaan. Ik wil je daar zo goed mogelijk mee helpen. Hieronder volgt een uitleg van de procedure wat betreft de medische keuring. Je kunt ook contact  opnemen met het CBR voor meer informatie.

 

Koop eerst een Gezondheidsverklaring van het CBR. Dit kan digitaal via de website van CBR of je kunt een papieren versie kopen. Dit kan bij de meeste gemeenten en bij enkele CBR locaties.

 

Vul daarna de Gezondheidsverklaring volledig in en stuur deze digitaal of per post terug naar het CBR.

 

Na enige tijd ontvang je van het CBR papieren, waarop de zogenaamde ZD-codes staan. Neem deze mee naar de keuring. Dit is heel belangrijk, omdat zonder de ZDcodes, die op deze papieren staan, de keuring niet door kan gaan. Je hoeft ze niet in te vullen.

 

De keuring bestaat uit het doornemen van een vragenlijst en een lichamelijk onderzoek. Voor de vragenlijst is het erg handig dat, als je in het ziekenhuis onder behandeling staat of bent geweest van een specialist, je een kopie van de laatste brief die de specialist aan jouw huisarts heeft gestuurd, meeneemt. Neem je medicijnen mee als je die gebruikt en de gegevens van de opticien als je lenzen hebt.

 

Na de keuring stuur ik het keuringsverslag met behulp van de ZD-codes digitaal naar het CBR op.

 

Na enige tijd word je door het CBR geïnformeerd over het verdere verloop van de procedure voor het aanvragen van je rijbewijs. Het kan zijn dat je door het CBR gevraagd wordt naar nog een onafhankelijk specialist toe te gaan voor aanvullende informatie. Als je het idee hebt dat alles wel erg lang duurt, dan is het verstandig om contact op te nemen met het CBR.

 • Maak een afspraak

  Bel 06 505 781 55

 • Vind de keuringslocatie

  Klik hier voor de keuringslocatie Beilen. 

  Dingspelstraat 16, 9411 AN Beilen

 • Mail mij

  Stuur uw vraag via de mail:          info@rijbewijskeuringnoordnederland.nl

 • Privacy reglement